| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Radegast
|
Zaslal: 06.07.2010 01:12 Předmět: Čas vlků |
|
|
Při čtení výtahu z práce Jiřího Atweriho jsem narazil na zmínku o organizací "Čas vlků", viz.:
"Z vypravování toho je zřejmě viděti, že massy lidu byly tehdy stále pohanské. Konečně ještě při r. 1091 připomíná letopis, že se také v Rostově objevil volchv – patrně s podobnými zámysly, – ale tam brzy zahynul.“ (Niederle, L.: c. d., s. 216-217.) Toto spiknutí neslo název Схорон еж слобен , staroslověnsky „Jediná ochrana všech Slovanů“ Po jeho neúspěchu vznikl tajný spolek Шаз болк uvnitř kterého se z pokolení na pokolení předávala tato tradice nejprve ústně a později vepsána na destičkách nazvaných Сбарожu скрuжалu. Tento spolek byl veřejně obnoven roku 1991 devíti rody žreců z Černé Rusi -historického území v severozápadním Bělorusku na horním Němenu. Tři destičky z kůry obsahují nápisy: „Bůh je všechno, Co je dáno, to je dáno“ a konečně „Vše je Bůh“. Volchv Miloslav Bogomil byl podle slov představitelů zmíněného spolku vrchním žrecem staroslovanského boha Triglava – zde míněno jako vtělení všech bohů východních Slovanů od Peruna až k Mokoši. (Samsonov, A. V.:Слабянство . Moskva 2002.)"
Mohl by jste mi prosím někdo o této organizaci říci něco víc?
PS: celý výtah je například zde: http://bratrstvi.net/2010/07/05/pohanske-reakce-na-pronikani-krestanstvi/ [/url] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Korrak
|
Zaslal: 06.07.2010 07:10 Předmět: |
|
|
| Asi ti o tom spolku nikdo nic přesnějšího nepoví. I když takovéhle spolky, které si daly za cíl ochranu lidských sídel nebo společenství, vznikaly po celém světě. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vítoslav Rodná víra - moderátor
|
Zaslal: 25.07.2010 10:43 Předmět: |
|
|
| Ale kdepak, to je stará známá firma. S volchvem Bogumil II. jsem se bohůmžel v Moskvě osobně setkal. Je to totální magor, fanatik a manipulátor, který od věřících ve svém spolku, nad kterým má totální kontrolu, vyžaduje naprostou poslušnost. Všechny ty pohádky o po generace tajně uchovávaném učení, do kterého byl jako poslední zasvěcen, si prostě vymyslel. Dokonce si před nějakou dobu odseděl pár let ve vězení za vloupání do nějaké kanceláře. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Korrak
|
Zaslal: 26.07.2010 06:02 Předmět: |
|
|
| Tak to moc slavně nevypadá. Ale i u nás mají někteří "mágové" a "žrecové" pověst hamižníků, kterým jde hlavně o zisk, případně o ovládání lidí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Radegast
|
Zaslal: 28.08.2010 02:37 Předmět: |
|
|
| A mohl bys mi o Bogumil II., jeho učení a setkání s ním říci něco víc? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vítoslav Rodná víra - moderátor
|
Zaslal: 30.08.2010 14:48 Předmět: |
|
|
| Radegast napsal: | | A mohl bys mi o Bogumil II., jeho učení a setkání s ním říci něco víc? |
Nejjednodušší bude asi okopírovat to, co už jsem loni napsal Rodné víře:
Tak jsem byl dnes na besedě s volchvem SSO-SRV Bogumilem II. a musím říci, že to, co jsem tam slyšel, značně předčilo i má nejhorší očekávání. I Hitler by se měl od volchva Bogumila co učit. Beseda spočívala v jeho monologu, nebo ještě lépe řečeno exhibici. Příčinou všeho zla ve světě jsou samozřejmě Židé; a Slované, co by nejčistší zástupci bílé rasy, jsou přímým vtělením bílého boha (monoteistického, bůh je podle něj vším a vše je bohem), čímž jsou předurčeni vládnout celému světu a jen kvůli židovské konspiraci tomu tak není. Vyzýval k všeobecné slovanské revoluci, která smete židovskou nadvládu i včetně těch Slovanů, kteří pod jejich vlivem odmítají přijmout jedinou správnou (tedy jeho) pravdu. A pak vyzýval k nové světové válce, která Slovanům přinese věčnou světovládu (včetně likvidace všech protivících se elementů). S ohledem na to, že z 15 milionové Moskvy tam bylo všeho všudy asi 30 lidí, to vyznívalo poněkud groteskně. Jeho vystupování však bylo vyloženě manipulátorské. Vypadal jako kozácký ataman a křičel a gestikuloval po Hitlerově vzoru, vyhrožoval publiku, že pokud nepřistoupí na jeho pravdu, tak skončí každý z nich v totálním rozkladu, vynucoval si hromadné skandování hesel, občas se namátkově někoho z publika zeptal, zda souhlasí s tím, co říká (dotyčný už jen ze strachu o své zdraví a život nemohl říci nic jiného než ano), opovrhoval vzděláním a sečtělostí (veškerá pravda se vejde do skromné knížečky, co napsal) a když začal zpívat, bylo toho už i na mě moc a musel jsem ještě před koncem zcela zhnusen odejít, sledován výhružnými pohledy ostatních, avšak se mi to podařilo naštěstí ve zdraví. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Korrak
|
Zaslal: 30.08.2010 17:07 Předmět: |
|
|
| citace: | | I Hitler by se měl od volchva Bogumila co učit. |
Vystupovala by někdy takhle sibiřská šamanka nebo indiánskej šaman?
Chovali by se takhle pohanští Slovani kolem Labe? Rozhodně se takhle nechovají ani Horní lužičtí Srbové...
A měl by normální člověk chuť se k takovému volchovi přidat a dokonce bojovat za jeho hesla? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vladislav
|
Zaslal: 31.08.2010 07:54 Předmět: Vladislav |
|
|
Bogumil je podle všeho magor, ale problém je i v tom, že pokud máme být objektivní, nemůžeme ho podle mě jen tak odbýt mávnutím ruky, ignorováním či výsměchem. I v jeho učení bude zrnéčko pravdy, bez ohledu na balast výmyslů až lží, které následují.
I Hitler takto získával masy - proč, to je zřejmé při četbě jeho textů. Vždy naleznete třeba i několik stran, kde uvádí reálné, pravdivé věci, kritizující skutečný problém, a teprve poté začne z těchto faktů konstruovat fantasmagorické závěry a návody. Nepříliš přemýšlivý čtenář přijme nejen ten úvod, ale bezmyšlenkovitě poté i následné Hitlerovy konstrukty. Neoddělí je. Je to klasický způsob manipulace, se kterým se však setkáváme dodnes, a to každodenně - necháme se nalákat např. cenou zboží, ale už si nepřečteme, co je napsáno malým písmem pod nabídkou, nepřemýšlíme, co nám koupě zboží udělá v rozpočtu atd.
Je dnes snadné a řekl bych i velmi laciné až přímo "srabácké" kritizovat Hitlera a nacisty za to, co způsobili. Podobně jako třeba komunisty.
Je to samozřejmě v pořádku, jejich fatální vinu jim nelze nepřiznat, ale proč odmítáme vidět i to, co tomuto předcházelo? Kdo kritizuje třeba Francii za to, že Německu stanovila po ukončení 1. světové války Versailleskou smlouvou tak potupné až dehonestující podmínky (při nichž pouze zneužila práva vítěze a využila možnosti obohatit se na úkor poraženého, který ztratil všechny spojence), že v rámci nich mělo Německo např. splácet této zemi reparace až do roku 1984?
Kdo z "běžných lidí" dnes ví, jak se v míře rozhodně vyšší než průměrné chovali Židé, jejich obchodníci, ale i lékaři, právníci a další, po staletí předtím, než se Hitler dostal k moci? Hitler nemusel mnohým lidem nelásku k Židům vštěpovat, oni ji tam už měli a on ji "pouze" zrůdným způsobem zneužil...
To, co následovalo, bohové dopustili, protože ať si o tom myslíme cokoliv, bylo to na jakési úrovni "spravedlivé" či spíše "pochopitelné", i když samozřejmě nikoliv správné a omluvitelné. Potupná porážka Francie v roce 1940 a později i holokaust. Holokaust, jímž byli samozřejmě vinni především nacisté, ale bohužel z menší části i samotní Židé. Takto to pojímat ovšem dnes není "dovoleno", což bohužel dává o to větší razanci právě různým Bogumilům ...
Kvůli Hitlerům a Bogumilům mnoho z nás dělá principiálně totéž, co oni chtějí, ale s opačným znaménkem.
Mezi Hitlery a Bogumily a "námi ostatními" neexistuje žádná tlustá dělící čára - naopak - pouze u Hitlerů a Bogumilů si manipulativní nátlak často snáze uvědomujeme.
Oni nám sugerují nenávist k Židům, což nám připadá přehnané, takže se mnoho lidí vymezí tím způsobem, že má tendenci Židy omlouvat, ustupovat jim, tolerovat i jejich evidentní dějinná selhání. Židovská lobby a propaganda, které reálně existují a mají na chod této civilizace mnohem větší vliv, než by odpovídalo síle několikamiliónového národa, toho obratně využívají, a co mě osobně štve nejvíc, neštítí se přitom operovat ani věcmi typu holokaustu...
Každý následek má prostě také svou příčinu, nic se neděje "náhodou". Svou příčinu měl a má i antisemitismus, ať se to komu líbí nebo ne - a tato příčina je i vinou Židů, jejich postojů a chování, a to v nemalé míře. Nemyslím, že tvrdit toto by znamenalo být antisemitou, jde pouze o hledání pravdy a nepodléhání propagandistickým tlakům, ať už z jedné či druhé strany. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Korrak
|
Zaslal: 31.08.2010 09:55 Předmět: |
|
|
| Malé problémy by se měly řešit včas. Protože postupně narostou a obvykle se najde nějakej "spasitel", kterej vymyslí jednoduché řešení, jež ale má tragické následky. A navíc se na to nachytá plno důvěřivců, kteří ponesou ty následky na sobě. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|