Slovanská beseda
české a slovenské fórum slovanských rodnověrců
FAQFAQ | HledatHledat | Seznam uživatelůSeznam uživatelů | Uživatelské skupinyUživatelské skupiny | RegistraceRegistrace | ProfilProfil | Soukromé zprávySoukromé zprávy | PřihlášeníPřihlášení

Napadení Michalem Térou

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Slovanská beseda -> Krčma
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kojot

PříspěvekZaslal: 06.06.2010 20:00    Předmět: Napadení Michalem Térou Citovat

Já se na to prostě musím zeptat... V diplomce Jiřího Atweriho o rodnověrcích je uvedeno ""Při terénním výzkumu jsem během rozhovorů s ruskými rodnověrci s podivem zjistil, že někteří pravoslavní věřící podávali trestní oznámení na jazyčníky scházející se při svých obřadech. S nepřátelstvím se setkali i čeští rodnověrci, které si vyhledal a napadl jezuita Michael Téra. Proti novopohanům v Řecku vystoupila věrejně místní pravoslavná církev." str. 202 zdroj: http://is.muni.cz...omova_prace.pdf

Jestli to není tajné, ukojte mou zvědavost a řekněte, jak to proběhlo. Připadá mi neuvěřitelné, že v dnešní době jezuita vyhledává a napadá pohany. No, vlastně je to z jeho strany třeba pokus o obnovení dávných tradic vlastního náboženství Wink

Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Radegast

PříspěvekZaslal: 24.06.2010 04:24    Předmět: Zajímavé... Citovat

Tak toto by mě taky zajímalo...

Však kdyby začal narůstat vliv a počet rodnověrců u nás, tak ona by se církev taky ozvala.

Inu, ale co se s tím budeme srát, my můžeme recipročně zase občas obětovat nějakého toho křesťana Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vítoslav
Rodná víra - moderátor

PříspěvekZaslal: 04.07.2010 10:55    Předmět: Citovat

Jednalo se jen o bezvýznamnou hospodskou hádku před mnoha lety, nemá absolutně žádný smysl to nějak nafukovat. Navíc Michal Téra není členem řádu Tovaryšstva Ježíšova, pouze se jednou před lety pokud vím účastnil nějaké jejich akce na Podkarpatské Rusi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Korrak

PříspěvekZaslal: 05.07.2010 06:22    Předmět: Citovat

V hospodě se toho nakecá...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Slovanská beseda -> Krčma Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: